Jaarlijks archief 11 december 2017

doorPur Sang

Een inspirerende dag bij Infotheek

De marktleider in Refurbished computerapparatuur op de B2B markt. Het afgelopen jaar een gigantische groei doorgemaakt en meerdere successen behaald. Infotheek is al jaren een gerenomeerd bedrijf in Leiden, maar behoort nu tot de grootste refurbished computerapparatuur leverancier in de Benelux.

3 jaar geleden waren wij al eens eerder te gast bij dit bedrijf. Na de enorm positieve reacties van de studenten leek het ons een goed plan om weer contact op te zoeken met dit bedrijf. Dit maal met een oud lid van Pur Sang die tegenwoordig werkzaam is als accountmanager bij Infotheek, genaamd Bastiaan Prinsen. Via Bastiaan hebben wij gevraagd naar de mogelijkheden voor een vervolg op het leuke bedrijfsbezoek van drie jaar geleden, dit idee werd met open armen ontvangen. Bastiaan is voor ons aan het werk gegaan binnen Infotheek, wij kunnen wel stellen dat hier een geweldig leuk en leerzaam evenement uit voort is gekomen.

Rond 3 uur werden wij vriendelijk ontvangen door Bastiaan en zijn manager Sandu Smakman. Na een korte en pittige training onderhandelen en verkopen, hebben wij een uitgebreide tour gehad door het warehouse, helaas mochten wij hier geen foto’s van maken. Na de rondleiding werd de training in praktijk gebracht, de leden moesten een eigen pitch schrijven en uitvoeren om Infotheek binnen een minuut aan een (potentiële) klant te verkopen. Waarbij de winnaar naar huis ging met een Approved Selection Iphone 6. Toch wel de moeite waard om een killer pitch te schrijven. De terechte winnaar, Axel, ging naar huis met deze geweldige prijs. Na afloop is er namens Infotheek gezorgd voor een goede borrel met lekkere hapjes.
Voor de leden een zeer leerzame dag. Een moment om te zien wat de studie je zoal kan brengen. Beide heren Sandu en Bastiaan bedankt voor de warme ontvangst en de geweldige middag, leerzaam en vooral inspirerend.

doorPur Sang

Griezelige gezelligheid bij Spooktacular

Halloween de griezeligste tijd van het jaar… Weer een reden voor een feestje dus. In samenwerking met verschillende studieverenigingen van Hogeschool leiden werd er ook dit jaar weer een spookachtig feest georganiseerd, Spooktaculair. Na het succes en de grote opkomst van vorig jaar werd het dit jaar tijd om het nog eens dunnetjes over te doen, dit maal in de Hut.

Rond 9 uur stroomde de griezels langzaam binnen. De een nog beter verkleed dan de ander. Wat beschikt de HS toch over creatieve studenten. Bij binnenkomst kregen de leden een lekker drankje voorgeschoteld, het feest kon beginnen. Op de heerlijke beats van de DJ werd er vrolijk op los gedanst. Verschillende dames en heren hebben hun danskunsten nog even op de danspaal gedemonstreerd.

Rond een uur of elf en een aantal biertjes verder werd het tijd voor de prijsuitreiking voor meest ludieke en creatieve kostuum. De winnaar was zoals gewoonlijk niet verrast, want zeg nou zelf: ‘It’s gonna be hugh’… Je raad het al Donald Trump ging er met de winst vandoor. De gelijkenissen waren schrikbarend en de mooie Amerikaanse vlag van 3 bij 3 meter heeft de jury doen besloten dat dit toch wel met kop en schouders boven alles uitstak.

Kortom een geweldige avond vol enge griezels en geweldige costumen. Op naar volgend jaar!

doorPur Sang

Een geslaagde openingsborrel met kroegentocht

Gisteren was het dan eindelijk zover! Onze allereerste Pur Sang-borrel van het jaar. De avond begon in de ‘Upperclass’ ruimte boven bij de Lazarus, een leuke ruimte voor kleinere groepen wat voor ons de avond ideaal was. Het bier en de wijn vloeiden rijkelijk en iedereen begon al snel met elkaar in gesprek te raken over dat leuke Salesproject van de eerstejaars, hoe succesvol sommige Student Companies al zijn bij de tweedejaars, de stages van de derdejaars bij de meest vreemde bedrijven en de klagende vierdejaars die het allemaal opeens zo zwaar hebben (aanstellers!).
Na anderhalf uur begaf de gehele groep zich onder leiding van de opblaaskrokodil zich naar cocktailbar Bon Vivant. Het zou geen evenement van Pur Sang zijn als dit in een keer goed zou gaan. Aangekomen bij het prachtige gebouw werden wij opgewacht door een A4tje op de deur met het vervelende bericht dat de eigenaar ziek is en geen vervanging kon regelen en Bon Vivant daarom helaas gesloten bleef. Jammer! Maar gelukkig zijn de kroegen in Leiden op kruipafstanden van elkaar. Na het oversteken van de levensgevaarlijke weg liepen we het charmante North End in. Een echte Engelse pub waar zelfs het personeel je in het Engels aanspreekt. Al snel was iedereen voorzien van een drankje en de gesprekken kwamen in no-time weer op gang.
Onze volgende halte was Café de Kroeg, na een lange tocht over het zebrapad kwamen we aan bij de Kroeg waar wij helaas afscheid moesten nemen van onder anderen de opblaaskrokodil. Eenmaal binnen bleek het feest al flink bezig te zijn en de groep vond al snel een plekje tussen de dansende mensen. Een paar drankjes later kwamen de meest creatieve dancemoves opeens tevoorschijn en er vond een heuse dance-battle plaats midden op de dansvloer. Een mooi moment om ons klaar te maken voor de volgende kroeg.
Alweer de vierde halte van deze avond was het rustige kroegje Storm. Het was een baken van rust op een verder drukke avond en werd ook erg gewaardeerd. De krukken werden om de tafels gezet en iedereen nam plaats om rustig bij de komen van het dansgeweld van Café de Kroeg.
Nadat iedereen weer een beetje opgeladen was en de filosofische gesprekken in herhaling begonnen te vallen werd de bittere tocht naar de Roebels gemaakt. De routebeschrijving leek zo simpel, naar buiten en dan rechts’, maar al snel stond de halve groep aan de linkerkant van de steeg te zoeken naar de Roebels. Laten we dat foutje maar op de alcohol schuiven! Eenmaal binnen bij de Roebels werd het tijd om die beroemde ‘Zwevertjes’ maar eens te proberen. Na een korte discussie over welke smaak we nou moesten nemen kwamen we al snel tot de conclusie dat we ze gewoon allemaal moesten bestellen.
Na een paar leuke uurtjes in de Roebels kwam daarmee de Pur Sang Kroegentocht 2017 tot haar einde. De echte diehards vonden de nacht nog jong en keerden terug naar Café de Kroeg waar de avond netjes is afgesloten.
Namens Het Bestuur en de Activiteitencommissie van LSV Pur Sang willen wij iedereen heel erg bedanken voor de gezelligheid deze avond! Wij gaan ervan uit dat jullie het net zo leuk vonden als wij en hopelijk tot de volgende keer!

Bekijk de aftermovie hier!

(Credits naar Marc Verkuijl, Assessor Intern, voor het schrijven van dit leuke stuk.)

doorPur Sang

Een bezoek bij Oracle, de decorbouwers van de wereld

Afgelopen donderdag waren wij te gast bij Oracle, een internationaal en inspirerend bedrijf waar veel valt te leren. 15 juni was een middag om niet snel te vergeten, de leden hebben een geweldige ervaring gehad. We hebben een kijkje mogen nemen bij een organisatie met wereldwijd meer dan 128.000 werknemers.
De middag startte met een Customer Journey Workshop. Vervolgens werden we meegenomen in een dag in het leven van een Oracle Consultant en kregen we een rondleiding door het inspirerende pand. Ten slotte sloten we de dag af met een gezellige borrel.
Een middag met inspirerende verhalen, ideeën, een geweldige rondleiding en een gezellige borrel.

doorPur Sang

Een interessant bedrijfsbezoek bij Fitland Leiden

Pur Sang had een primeur te pakken! Wij waren tijdens het bedrijfsbezoek aan Fitland namelijk de eerste die te horen kregen dat Fitland haar naam die dag zou veranderen naar Cityresort Leiden. Daarbij hoort natuurlijk een interessant vraagstuk voor studenten CE, hoe kunnen zij die naam het beste in de markt zetten? Na een interessante presentatie over het bedrijf zelf en een rondleiding door het prachtige gebouw hebben wij tijdens de borrel ons hoofd hier over kunnen breken onder het genot van culinaire hapjes en drankjes. Kortom een geslaagd bedrijfsbezoek bij een interessant en mooi bedrijf.

doorPur Sang

Een gezellige M&Borrel

Pur Sang, Ingenium en Libra hebben samen M&Borrel georganiseerd om onder het genot van een drankje de medestudente uit het Management & Bedrijf (M&B) cluster te leren kennen. En dat is zeker gelukt! Studenten CE, HRM en Recht hebben elkaar beter leren kennen en vriendschappen zijn ontstaan. Een goed gevulde zaal met lekkere drankjes, hapjes, goede muziek en de leukste studenten van M&B. Het was een avond voor in de boeken!