Een leerzame dag bij Bol.com

doorPur Sang

Een leerzame dag bij Bol.com

Altijd al een kijkje willen nemen achter Nederlands grootste webshop? Dit was het geval bij een groep enthousiaste studenten! Zij gingen samen met LSV Pur Sang, op 20 april langs bij Bol.com voor een bedrijfsbezoek.

Bol.com maakt jaarlijks een omzet van meer dan €680 miljoen. Niet gek voor een bedrijf dat dat per seconde 14 bestellingen binnen krijgt. Maar ook online doet het bedrijf het uitstekend. De leuke en pakkende communicatie-uitingen op Facebook worden zelfs bij RTL Boulevard uitgezonden en in het weekend bij vriendengroepen besproken.

Op een zonnige vrijdag ging de studievereniging op stap naar Utrecht. Het was nog even zoeken, want in welke van de 5 gebouwen zou het hoofdkantoor van Bol.com gevestigd zijn? En waar is dan de hoofdingang? Gelukkig waren medewerkers onze redding in nood, zij brachten ons de weg naar binnen. Alleen het bedrijf was al een grote beleving. Mocht je iets vergeten zijn voor je lunch? Dan ga je toch gewoon langs de Albert Heijn die in het gebouw gevestigd was.

Na een ontvangst van Rick gingen wij naar de “Amsterdamse” spreekkamer waar eerst een korte introductie over het bedrijf werd gedaan. Zo is Bol.com opgericht in 1999 en is het in zeer korte tijd uitgegroeid tot de grootste webshop van Nederland en België. De dag zou verder bestaan uit 4 gastsprekers die allen wat gingen vertellen over hun werkveld in het online landschap, van Bol.com. Zo kwam er een stukje SEO van Bol.com aan bod, de social media van het bedrijf, E-mail marketing & on-site personalisatie en de mobiele app.

Er werd veel geleerd en gelachen tijdens de lezingen. Zo is SEO zeer belangrijk voor bedrijven en dit moeten ze ook altijd blijven optimaliseren. Bol.com heeft zo miljarden zoekpagina’s om gelijk op de website uit te komen wanneer je iets zoekt in Google. Tijdens het onderdeel social media, was er een actieve workshop waar de studenten zelf konden meebeslissen over reacties op Facebook berichten. Ook het stuk over personalisatie was zeer interessant. Er kan veel meer mee worden gedaan dan iedereen altijd maar denk. Door personalisatie wordt je eigenlijk beïnvloed tot kopen waar je zelf bij staat. Zelf vertelde Rick iets over de mobiele app van Bol.com. Rick was blijven hangen bij het bedrijf na zijn afstudeeropdracht. Zo heeft hij zelf de mobiele kant voor het bedrijf opgezet. Bol.com was daarom een van de eerste Nederlandse bedrijven met een werkende app.

Al met al was het een zeer geslaagde en leerzame middag bij Bol.com! Er is veel geleerd over online marketing, bij een van de mooiste bedrijven van Nederland.

Over de auteur

Pur Sang administrator