Een geslaagde openingsborrel met kroegentocht

doorPur Sang

Een geslaagde openingsborrel met kroegentocht

Gisteren was het dan eindelijk zover! Onze allereerste Pur Sang-borrel van het jaar. De avond begon in de ‘Upperclass’ ruimte boven bij de Lazarus, een leuke ruimte voor kleinere groepen wat voor ons de avond ideaal was. Het bier en de wijn vloeiden rijkelijk en iedereen begon al snel met elkaar in gesprek te raken over dat leuke Salesproject van de eerstejaars, hoe succesvol sommige Student Companies al zijn bij de tweedejaars, de stages van de derdejaars bij de meest vreemde bedrijven en de klagende vierdejaars die het allemaal opeens zo zwaar hebben (aanstellers!).
Na anderhalf uur begaf de gehele groep zich onder leiding van de opblaaskrokodil zich naar cocktailbar Bon Vivant. Het zou geen evenement van Pur Sang zijn als dit in een keer goed zou gaan. Aangekomen bij het prachtige gebouw werden wij opgewacht door een A4tje op de deur met het vervelende bericht dat de eigenaar ziek is en geen vervanging kon regelen en Bon Vivant daarom helaas gesloten bleef. Jammer! Maar gelukkig zijn de kroegen in Leiden op kruipafstanden van elkaar. Na het oversteken van de levensgevaarlijke weg liepen we het charmante North End in. Een echte Engelse pub waar zelfs het personeel je in het Engels aanspreekt. Al snel was iedereen voorzien van een drankje en de gesprekken kwamen in no-time weer op gang.
Onze volgende halte was Café de Kroeg, na een lange tocht over het zebrapad kwamen we aan bij de Kroeg waar wij helaas afscheid moesten nemen van onder anderen de opblaaskrokodil. Eenmaal binnen bleek het feest al flink bezig te zijn en de groep vond al snel een plekje tussen de dansende mensen. Een paar drankjes later kwamen de meest creatieve dancemoves opeens tevoorschijn en er vond een heuse dance-battle plaats midden op de dansvloer. Een mooi moment om ons klaar te maken voor de volgende kroeg.
Alweer de vierde halte van deze avond was het rustige kroegje Storm. Het was een baken van rust op een verder drukke avond en werd ook erg gewaardeerd. De krukken werden om de tafels gezet en iedereen nam plaats om rustig bij de komen van het dansgeweld van Café de Kroeg.
Nadat iedereen weer een beetje opgeladen was en de filosofische gesprekken in herhaling begonnen te vallen werd de bittere tocht naar de Roebels gemaakt. De routebeschrijving leek zo simpel, naar buiten en dan rechts’, maar al snel stond de halve groep aan de linkerkant van de steeg te zoeken naar de Roebels. Laten we dat foutje maar op de alcohol schuiven! Eenmaal binnen bij de Roebels werd het tijd om die beroemde ‘Zwevertjes’ maar eens te proberen. Na een korte discussie over welke smaak we nou moesten nemen kwamen we al snel tot de conclusie dat we ze gewoon allemaal moesten bestellen.
Na een paar leuke uurtjes in de Roebels kwam daarmee de Pur Sang Kroegentocht 2017 tot haar einde. De echte diehards vonden de nacht nog jong en keerden terug naar Café de Kroeg waar de avond netjes is afgesloten.
Namens Het Bestuur en de Activiteitencommissie van LSV Pur Sang willen wij iedereen heel erg bedanken voor de gezelligheid deze avond! Wij gaan ervan uit dat jullie het net zo leuk vonden als wij en hopelijk tot de volgende keer!

Bekijk de aftermovie hier!

(Credits naar Marc Verkuijl, Assessor Intern, voor het schrijven van dit leuke stuk.)

Over de auteur

Pur Sang administrator